ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Kılıçarslan İlkokulu

Ekm

Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Taşıma Hizmetleri Daire Başkanı Abdulhamit KARATAŞ, İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin TÖRE, milli eğitim müdür yardımcılarımız ve şube müdürümüz okulumuzu ziyaret ettiler. Öğretmenlerimizle bir araya geldikleri ziyarette; eğitim öğretim çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundular. Okulumuza yaptıkları ziyaretten ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuzda yangın tatbikatı eğitimi verildi. Öğrencilerimize yönelik düzenlenen eğitimlerde , yangın tahliye ve söndürme ile yangından korunma yöntemleri öğretildi.

Bu kapsamda Sivil Savunma Uzmanı Sayın Olcay Yılmaz tarafından okulumuzda yangın tatbikatı gerçekleştirildi, kendilerine öğrencilerimize verdiği eğitimden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ekm

Anasınıfı A şubemiz Dünya Çocuk Gününü öğretmenleri Sıddıka MURAT TENEKECİ ile kutladılar.

Eyl

2022-2023 Eğitim öğretim yılına balonlarla, müziklerle, oyunlarla başladık... Tüm öğrenci, Veli ve öğretmenlerimize sağlıklı, başarılı bir yıl olması temennisiyle.

Eyl

2022-2023 Eğitim öğretim yılı senebaşı öğretmenler kurulu toplantımız Okul Müdürümüz Seyhan AKCAN TEK başkanlığında yapılmıştır. Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı, başarılı geçmesi temennisi ile toplantı sonlandırılmıştır.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bu yıl okul öncesi, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrenciler için uygulanmak üzere yeni bir rehberlik çalışması ve uyum eğitimleri programı hazırladı. 5 Eylül'de okul öncesi eğitim ile ilkokul birinci sınıflara başlayacak öğrenciler için uygulanacak program 9 Eylül'de sona erecek.

Çocuk, aile ve öğretmen iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor

Millî Eğitim Bakanlığının hayata geçireceği bu yeni uygulamada çocuk, aile ve öğretmen iş birliğinin güçlendirilmesi, çocukların okula uyum süreçlerinin kolay ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede uyum eğitiminin başlayacağı 5 Eylül'de tüm okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğretmenleri tarafından ailelere yönelik yüz yüze bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.  Düzenlenen etkinliklerin uygulama çizelgesine göre, birinci gün sadece ailelere yönelik 'Çocuğum Okulda' sunumu yapıldı. Okulumuz rehber öğretmenleri de Dilaver TURAN ve Betül ŞEN toplantıda okula uyum rehberini tanıttılar.

Eyl

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen, okulumuz sınıf öğretmeni Hasan ÇALI'nın katıldığı

"Sınıf Öğretmenlerinin Senkron ve Asenkron Öğretim Becerilerinin, Harmanlanmış Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi" isimli TÜBİTAK 4005 projesinin eğitimleri

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde başlamıştır.

Ağu

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin TÖRE okulumuzda yapılan bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını incelemek üzere okulumuzu ziyaret etti. Yapılan çalışmalar ve temizlikle ilgili beğenilerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz yeni Eğitim-Öğretim yılının sağlıklı ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. İyileştirme kapsamında yapılan çalışmalar için İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Pervin TÖRE'ye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Sayın Murat  SERTSÖZ'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ağu

Okulumuz Müdür Yardımcısı Oylum Özkan Karadaş, yürüttüğü "Duvarların Ötesine Geç"  ve "Happy Glasses/Neşeli Bardaklar" eTwinning projeleriyle kalite etiketi almaya hak kazanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ağu

İngilizce öğretmenimiz Berkay EKMEKÇİ'nin eTwinning Recycle Your Future Projesiyle; geri dönüşümün anlamını, nasıl yapıldığını, kaynakları nasıl daha verimli kullanabileceğimizi, geri dönüşümün doğaya katkısını eğlenerek öğrenmeyi hedefleyerek çalışmalarını tamamladı ve kalite etiketi almaya hak kazandı.Öğretmenimizi ve öğrencilerini kutluyoruz.

Ağu

Eskişehir İngilizce Yaşam Merkezi" Projesi, günlük konuşma İngilizce dil öğrenmeyi kolaylaştıracak ve kalıcı kılacak farklı yöntemler ile yenilikçi eğitim uygulamalarına imkân sağlanması İngilizce konuşma ve yaşam becerilerinin içselleştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda; okulumuz öğrencileri de Eksi 25 Çocuk Köyünde, tasarlanan istasyonlarda dil eğitimi esas alınarak, farklı mekanizmalar ve öğretim materyalleri ile güçlendirerek,günlük konuşma İngilizcesinin öğretimini konu alan etkinlikleri İngilizce Öğretmenleri Berkay Ekmekçi ve Müdür Yardımcısı Oylum Özkan Karadaş rehberliğinde yaptılar. Etkinlikte emeği geçen tüm öğretmenkere teşekkür ediyoruz.

Haz

4. sınıf  öğrencilerimizi mezuniyet törenimizle uğurladık. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenimiz, öğrencilerimizin dans gösterilerinin, bayrak-flama devir teslimlerinin ve  başarı belgelerinin verilmesinin ardından keplerinin atılması ile sona ermiştir. Törende emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Ortaokula geçen miniklerimizi  tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyoruz. Her şey gönüllerince olsun.

Haz

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile ilimiz ilkokullarının katılımıyla gerçekleştirilen Çocuk Şenliğine okulumuz öğrencileri de katılım sağlayarak hem yarıştılar hem de gönüllerince eğlendiler. Gençlik İl Spor Müdürlüğünün madalyaları ile öğrencilerimiz ödüllendirildi. Emeği geçen öğretmenlerimiz Seyit Orkan İBRET ve Emine ÇETİN'e teşekkür ederiz.